2014. október 7., kedd

S. M. Boyce - The Grimoire Saga


Író: S. M. Boyce

Cím(ek): 

#1 Lichgates (2011 10. 15. USA)

#2 Treason (2012 10. 27. USA)

#3 Heritage (2013 10. 27. USA)

#4 Illusion (2014 11. 04. USA)

Sorozat: The Grimoire Saga


Műfaj: Fantasy 


     
                 https://www.goodreads.com/series/94334-the-grimoire-saga


Ourea egy csodálatos világ tele rémisztő szörnyekkel, és ez olyan portálok mögött rejtőzik, melyeket szerte a Földön élőholtak kapujának neveznek. Kara Magari nem tudta, mibe ártja bele magát, amikor megtalálta ezt az új világot, és túlélésének utolsó reménye, egy Braeden nevű őslakos herceg kezében nyugszik. De mindenkinek, akivel találkozik van egy célja...beleértve őt is. 


#1 - Lichgates
 
Az utolsó oldalon a lélegzeted is el fog akadni.

Amikor Kara Magari talál egy titkos ajtót az erdő közepén, rátalál, és át is esik a portálon, egy rémisztő dolgokkal teli világba, Ourea-ba.
Ő csak haza akar jutni, de az őslakosoknak más terveik vannak vele. Halhatatlan alakváltókkal kerül szembe, elviszi egy sárkány, Több alkalommal kis híján meghal, és mindeközben valahogy a varázslás egy ősi könyvének mesterévé válik, amit Grimoire-nek neveznek. Mindannyiszor, mikor azt hiszi új "barátaival" biztonságban van, ők megmutatják valódi énjüket.

Karanak szüksége van egy szövetségesre, különben lehet, hogy túl sem éli Ourea szörnyeit. Mikor egy őrző csöppen mellé, Braeden, a sötét titkokkal teli, született katona, megesküszik, hogy biztonságban tartja. És, bár ő nem tudja, de lehet hogy növekvő vonzódás okozza végül majd a vesztét.

Tizenkét évig Braeden Drakonin egy hazugságban élt. A Grimoire az egyetlen esélye a megváltásra, és ez az ölébe pottyan amikor Kara Magari belép ez életébe. Noha elkezd törődni ezzel a csapdába esett lánnyal, mégis valami többet akar. A Grimoire-t akarja.

Isten hozott Oureában, ahol csak a ravasz éli túl. 



#2 - Treason
 
Kara Magari kirobbantott egy háborút, amikor belebotlott Oureába, és megtalálta a Grimoiret, a hatalmas ereklyét, mely tele van titkokkal. Hogy megvédje azt az egyetlen embert akit elhagyott, belemegy egy alkuba, mely veszélyezteti mindazt amiben hisz...és a dolgok nem a tervek szerint alakulnak.

Braeden Drakonin többé már nem menekülhet az elől aki, és ami. Szembe kell néznie a tényekkel.
Ő egy herceg.
Egy gyilkos.
Egy kőrözött személy.
És az árulás után, hogy cserbenhagyta őt, vigasztalhatatlan, és vérre szomjazik.

Hogy életben maradjanak, Karanak és Braeden-nek is gonosszá kell válnia, hisz mindkettőjüket hajtja a gyűlölet.




#3 - Heritage

Kara Magari nem átlagos, még az Oureai mércével sem, egy olyan világban, ahol alakváltók, és lélektolvajok élnek, ez azért mond valamit. A királyságnak, ő egy mozgó ágyú. A népnek, ő egy kudarc. De Karanak többé már nincs otthona, ahová haza mehet. Mindössze ez a háború sújtotta világ, amiért kiállhat, és akkor is meg fogja menteni, ha bele is hal a próbálkozásba. 
 

Egy Stone nevű ősi isten, figyelmet fordít Kara képzésére, és kiderül, hogy eredményesebb mint eredetileg hitte. Annak érdekében, megpróbálnak előásni egy ősi titkot, hogy véget vessenek a vérontásnak, ám mindeközben Kara felfedez egy csúnya igazságot a családjáról, és arról, hogy mennyi közös van benne, és Ourea történelmének egyik leggonoszabb férfijában.

Braeden Drakonin lassan újjáépítette az életét az után az árulás után, mely szétszaggatta őt. Az apja holtan akarja őt, és ez valójában úgynevezett szövetségeseinek egyike sem bánná. Titkos szövetségek alakulnak. Titkokat adnak el. A feszültség megosztja a seregeket. Egyetlen csata fog véget vetni a háborúnak, és ez közeledik. Braeden lehet, hogy herceg, de a királyi vérnél többre lesz szüksége, hogy ezt túlélhesse. A harcot az apja ajtajáig kell vinnie, és győznie kell. 



#4 - Illusion

Az utolsó fejezet Ourea háborújában, mely vérrel ér véget.

Kara Magari egy ikon. Egy hős. Az emberek szeretik őt. A királyság megtűri. Megvan mindene, egy sereg, szövetségesek, és választott családjának szoros köre. Hiszik, hogy ő véget fog vetni a háborúnak, ám rosszul teszik. Ő ugyanúgy fél, mint ők. Csak nem mutatja ki.

A háború, melyet véletlenül indított el, egy végső csatával ér véget, ami vagy megmenti, vagy rabszolgává teszi a népét. Ő mindet meg fog tenni, hogy megnyerje, míg meg nem tanulja a győzelem árát.

Braeden Drakonin fél attól, mi várja majd amikor átveszi apja királyságát, ennyi hatalom megváltoztathat egy férfit. De az apja már többször az életére tört, és ideje véget vetni az  uralmának. Braeden seregei készen állnak. Stratégiája holtbiztos. Tábornokai várják a parancsot a támadásra. És csak az utolsó másodpercben jön rá, mielőtt a csata kezdetét venné, hogy kihagyott egy fontos részletet. Az árulót.  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...