2014. október 12., vasárnap

Interjú Joanna Wyldeal a Reaper"s Mc sorozat írónőjével




Joanna Wylde számára, ez egy izgalmas utazás, amikor 2013-ban elterjedt a hír az ínycsiklandó motorosokról, a Reaper"s Propertyt jó volt olvasni, berobban az Amazon legjobb eladási listájára, és ezzel együtt egy egész légiónyi rajongóra tett szert Joanna. A sztori a Reapersek körül forog, egy régi stílusú motoros banda (MC), az ő nem hétköznapi életstílusuk, és természetesen, az ő szerelmi életük körül.
A Reaper"s Legacy múlt hónap végén vált elérhetővé az olvasók számára, és nem kell mondani a rajongók... imádták!
Joanna csatlakozott hozzánk, hogy a Reaper' Legacy könyvről beszélgessünk, illetve nagyon izgatottak vagyunk, mivel csatlakozott hozzánk Lori Cameron, a nő, aki a MC világában él. Lori segített Joannának a Reaper's Legacyban, a részletek elsímitásában. Lori beleegyezett, hogy mesél nekünk az MC kultúrájáról és a résszvételéről a Reaper's Legacyban.





Lea: Üdvözlünk újra itt, Joanna. Örülök, hogy újra beszélgethetek veled. Gratulálok Reaper könyvek sikeréhez. 
Lori nagyon szépen köszönöm, hogy csatlakoztál ma hozzánk, izgalommal tölt el, hogy beszélgethetek veled.

Joanna, amikor múlt évben beszélgettünk, említetted, hogy nem tudtál kapcsolatba lépni egyetlen MC -ben élő nővel sem.

Hogy ismertétek meg egymást Lorival?

Joanna: Így van -  az első könyvnél, én csak férfi klub tagok elbeszéléseire tudtam támaszkodni, vagy könyveket, híreket olvastam a klub életről. Ez elég nehéz volt, mert a mód, ahogy a férfiak látják a nők életét, nagyon gyakran nagyon más.
Miután a Reaper's Property kijött, elkezdtem kapcsolatba kerülni olyan nőkkel, akik a klubban élnek, ami sokkal könnyebbé tette a dolgokat.

Akkor találkoztam Lorival, amikor posztolt egyet a facebook oldalamon. Elkezdtünk üzeneteket váltani oda-vissza, ami tényleg nagyon jól ment. Nem ő az egyetlen az MC világában, aki segített nekem, de ő az egyetlen, akire a leginkább támaszkodhattam.

Lea: Mindig jó hallani olyan pozitív kapcsolatról, ami a szociális média által alakult ki.

Lori a Reaper's Legacy előtt olvastál romantikus történeteket?


Lori: Igen, nagyon sok romantikus könyvet olvastam, de Reaper's Property volt az első MC-s könyv, igazán megérintett, mert úgy éreztem Joanna az én életemről ír. Mindenféle könyveket szeretek olvasni, most a másik kedvenc szerzőm Gabrielle Bisset.

Lea: Joanna felhívta a figyelmünket rá mennyire fontos volt, hogy segítettél megtalálni a Reaper's Legacy azon részeit, amiknél pontosítani kellett a részleteket. Ezelőtt bármikor is voltál már béta olvasó? Nehéz volt elválasztani a fantáziát a valóságtól, amikor véleményezned kellett az olvasottakat?

Lori: Nem, még soha sem voltam ezelőtt béta olvasó. Nem volt nehéz véleményezni, teljesen beleszerettem Rugerbe.

Joanna: Lori úgy beszélt Rugerről, (a Reaper's Legacy hőse), minta az övé lenne. Annyira fusztrált, hogy ahogy írom a könyvet, a végén azt fogja mondani Lori, hogy mennyire idióta egy hapsi... Néha a karakterek teljesen megtudnak őrjíteni, még ha nem is valóságosak.

Lea: Rugert könnyű szeretni, ugye Lori?

A Reaper's Mc patrialchális,  " a férfiak világa". Kérdeztem Joannától az Mc világában élő nőkről, amikor múlt évben beszéltünk, azt mondta

" Nem kérdés, hogy az Mc világa szexista. A szintjei a szexizmusnak klubról klubra változik, és vannak olyan klubbok is ahol engedik a nőknek, hogy a férfiakkal együtt motorozzanak, de a többségnél ez a férfiakról, és a motorjukról szól. Ennek ellenére a nők meghatározott szerepeket töltenek be a klubban. Egyrészt, mindenkinek van családja - még a kemény motorosoknak is - és fogadni mernék a legtöbb ilyen srác is kitakarít egy kicsit, amikor meglátogatja a nagymamája."

Ha jellemezned kellene a klubbodat Lori, mondhatnánk, hogy hardcore?  Milyen szerepeket töltenek be a nők a klubbodban? Te egy motoros "öreg hölgye" vagy?

Lori: Igen, a klubbom hardcore, de emlékeztetnem kell téged ez nem az én klubbom - ez az én emberem klubja. És hogy mennyire kemények az a helyüktől függ. A srácok, ahol én élek (délen), sokkal lazábbak, mint a fiúk északon, de legalább annyira kemények tudnak lenni, ha szükséges. 18 éves koromtól fogva, a klub körül lézengtem, és már 14 éve vagyok az én "öreg pasimmal". 
És igen én egy"idős hölgy" vagyok, és viselek egy tulajdon jelvényt.

A mi klubbunkban, a nők támogatják a férfiakat. Mi gondoskodunk a különböző dolgokról, mint ételek a klub rendezvényeire, a látogatók üdvözlése, és a srácok tudják, ha valami történik, mi fedezzük a hátukat. Néha a klubházban is, történhetnek durva dolgok egy pillanat alatt. A klubnak van egy háza a szomszédban is és van egy átjáró a hátsó részen, ami által könnyen megközelíthető. Ők átküldik a nőket a másik házba, mert tudják ha a dolgok elcsesződnek, akkor a nőknek kinn kell lenniük, hogy kiváltsák a férfiakat a börtönből.


Joanna: Sok nővel beszéltem az országban, egy sor klubban. Egy dolog, amit érdekesnek találtam, hogy mind azt mondják ez a férfiak világa, és hogy a férfiak hozzák a döntéseket.
De majdnem mindegyik nő akivel beszéltem,azt mondta ő személy szerint - ellentétben a legtöbb csatlakozó nőtől- ő mindenféléről tud beszélni az emberével.
Mégha sikerült is megtalálnom a legbefolyásosabb, független nőket is az MC világában, vagy a nők sokkal kritikusabbak az MC világban való túléléssel kapcsolatban, mint az bárki is hajlandó bevallani. Az élet az MC-ben nem mindig könnyű, és a gyenge nők nem tartanak ki sokáig.

Lea: Joanna könyvei egy új szemléletet adtak és általa jobban megérthettem az MC világát, és bizonyos mértékig, néhány előítéletet ledöntött a motorosokkal szemben. Azonban, ha a Pokol angyalai például, úgy híresztelik, ők a " törvényen kívüli banda" és ezzel rögtön asszociálunk a bűncselekményekre, a letartóztatásokat követő titkos műveletekre, és hasonlókra.  Ergó, amikor a hétköznapi emberek, nagydarab, tetovált, pircinges motoroskat látnak, akik bőrdzsekit viselnek egy klub logójával a hátukon, hajlamosak megragadni a gyerekeiket, és elfutnak a másik irányba.

Azon a jeleneten gondolkodom a Reaper's Legacyban, amikor Sophie (hősnő) áll az étterem parkolójában és beszélget a csinos középosztálybeli "polgárral" a randijukról, és hála Sophie fiának Noának, Ruger kiszúrja őket. Ruger, mint egy örült, fordul meg a motorjával, Sophie randija meg füstbe száll. Piff
Komolyan, elgondolkodva, nem általánosítva, de azt hiszem az emberek úgy látják MC életet, mint iskolázatlan bünözőket, akiknek nincsenek erkölcsi normáik.
Hogyan tudnak erre reagálni a hölgyek?

Lori: Nos, nekem van végzettségem, minősített szerelő és üzlettulajdonos vagyok. Az én "öregem" sofőr volt 31 évig, mielőtt nyugdíjba ment. A legtöbb motorosnak dolgoznia kell, hogy saját magukat finanszírozzák.
Dolgoznak, gondoskodnak a családjukról. Ha van egy bátyád aki semmi egyéb, mint egy bünöző, mit tennél vele? Megbíznál benne, hogy fedezze a hátadat? 
El kell hinned, hogy a testvéreid vigyáznak rád, ahogy az "öreg hölgyek" is.


Joanna: A legtöbb klub tag, akivel találkoztam megbízható munkásosztálybeli, széleskörű oktatási háttérrel. Igen, persze vannak bűnözők odakint, és különböző klubbok, különböző kultúrával. 
De a legtöbb esetben, ha minden tagja rendkívül kifinomult bűnözői hálózatban lenne, egyáltalán nem lennének jók benne. Akikkel találkoztam, nem lógnak mindenfelé hatalmas mennyiségű készpénzzel.

Ami az erkölcsöket illeti, szerintem a klubtagok  a saját erkölcsi szabályaikat követik, és ezek a szabályok eltérnek a megszokottól. Nyilvánvaló, vannak olyan tagok, akik felelősek néhány szörnyű bűncselekményért, ami megbocsáthatatlan. Sohasem hagynám figyelmen kívül, vagy bagatelizálnám el a valóságot. De nem fair ítélkezni egy egész kultúrán, néhány alcsoport tettei alapján, nem számít mennyire ijesztően nézhet ki némely motoros a bőrbe burkolt tetoválásaikkal.

Lea: Egyetértek veled Joanna. Van különbség egy motoros klub, és egy motoros banda között? Kérlek magyarázd meg.

Joanna: Azt hiszem, attól függ, hogyan határozzuk meg a "banda" jelentését. A kultúrán belül, klubboknak hívják, és ez nagyon fontos a tagoknak. Azok alapján amit láttam, ami leginkább megkülönböztetheti a klubot egy bandától, az az hogy a jövedelmük honnan származik.
Ha a jövedelmük nagyrésze illegális tevékenységből származik - vagy elsődleges tevékenységként bűncselekmények elkövetéséből - inkább hívnám őket egy bandának. Néhány klub is ebbe a kategóriába tartozik, legalábbis a kutatásim alapján. Viszont a legtöbb klub nem. Valószínűleg a " banda" rossz szó rájuk. Ami igazán együtt tartja a klubbot, az a társadalmi kapcsolatok, a szeretet a motorozás iránt, a testvériség közti összetartás, a szabadság utáni vágy, amely már mind túlmutat a többségi társadalmon.

Lea: Van egy jelenet a Reaper's Legacyban, egy klub találkozón, vagy 'egyház' , Duck, egyike a Reaper öregjeinek, beszél az életéről, és az erőfeszítésiről egy rivális MC-vel kapcsolatban, hogy béke legyen közöttük.

"Itt ez a dolog," Duck folytatta. "Az a kis fasszopó Hunter munkálkodik valamin. Mi ugyan olyan emberek voltunk, és ott ez számított. Tudjuk miről is szól az élet valójában, és ez a vezetés szabadsága, hogy a saját szabályaink szerint élünk.
Azért csatlakoztunk ehhez a klubhoz, mert le se szartuk a városi embereket és szabályaikat. Mindig elvettem amit akartam, amikor akartam, nem kértem bocsánatot. Szabadon élek. Minden törvény megtörése az úton csak biztosíték."

Lori, ez egy találó leírás arról az MC élet miért vonzó a tagok számára? Ez a szabadság?


Lori: Ez a szabadság, a testvériség, a család. Az MC-k összetartanak. Akkár jó vagy rossz dologban, de ők ott állnak veled. Ez nem mindig a vérszerinti családoddal történik. Egy telefonhívásomba kerülne és az összes tersvér ott lenne a házamnál.
Rögtön ott hagynák, amit csinálnak, és rögtön jönnének . De ez a szórakozásról is szól. Szeretünk bulizni, és szeretünk száguldani.

Lea: Joanna, amikor múlt évben beszéltünk a MC kutatásodról, azt mondtad "én már sosem lehetek ugyanaz, hogy őszinte legyek"

Megtudnád magyarázni? Még mindig ugyanezt érzed, a Lorival való együttműködésed után is?

Joanna: A világnézetem megváltozott. Be kell vallanom, amikor belevágtam ebbe a projektbe nem volt jó véleményem az MC-ről.
Végül is az öreg hölgy, mint az egyetlen, azzal ki voltam békülve. De mikor az emberek felhagynak a szereotipiákkal, akkor megismerheted őket - a jót, a rosszat- láthatod, hogy igazságtalanul ítélkeztél felettük. A klubtagok, pont olyanok, mint bárki más a földön. Csak addig nem tudod milyen ember a másik, ameddig meg nem ismered.

Lea: Mint a Reaper testvérek, Ruger, a Reaper's Legacy hőse, kemény, mint a kő, aki értékeli a szabadságát és nem áll szándékában letelepedni.
Ruger találkozik a főhősnővel Sophieval aki egy ártatlan 17 éves, aki összekeveredet az utálatos féltestvérével Zachel. Sophie terhes lesz Zach gyerekével, de Ruger az aki vele van azon az estén, amikor Noah megszületik.
Noah születése egy meghatározó pillanat Ruger életében igaz, Joanna? Kérlek beszélj Rugerről és a kapcsolatáról Noahval.

Joanna: Noah születése örökre megváltoztatja Rugert. Úgy tekint Noahra, mint a fiára, és ő is részét képezi Ruger életének - nem képes többé elhagyni Noaht, előbb vágná le a saját karját. Mint minden szülő, ő is meghalna, hogy megvédhesse a fiát, és mivel Sophia Noah anyja, így felé is elkötelezett.

Lea: Sophie durva dolgokon megy keresztűl, de független és eltökélt, hogy Noaht saját maga nevelje fel. Noah most már 7 éves, Seattleben élnek. Ruger vigyázó tekintete rajtuk volt az évek során, de miért nem jön érte, hogy vele éljenek, a Reaper területén?

Joanna: Ruger soha sem akarta, hogy Sophie elköltözzön, de megvolt az oka rá, miért akart elmenni, és ő ezt megértette. Amikor a legnagyobb erőfeszítései mellett úgy tűnt Sophie el fog bukni, Rugernek közbe kellett lépnie. Egy dolog, hogy tiszteljük valaki döntését, hogy nyugalomban szeretne élni, és másik dolog, nézni, ahogy darabokra szakad az életük. Noah kedvéért Rugernek lépéseket kellett tennie.

Lea: Az szexuális kémia Sophie és Ruger között hihetetlen, de a kacsolatuk viharos számos okból kifolyólag. Mivel kell szembenézniük?

Joanna: A legnagyobb probléma, hogy Ruger életének nagyobb részét az MC képezi, az a része, amit sosem fog feladni. Sophie nem szereti az MC-t. És semmit sem akar csinálni a Reaperekkel.
Hogy mégrosszabb legyen a helyzet, Ruger nem akar megállapodni, egy monogám kapcsolatban, és Sophie pedig nem elégszik meg kevesebbel.

Lea: Édes Em Reaper's Legacyban egy fontos mellékszereplő volt. Imádom Emet. A jövőben fejlődni fog a karaktere, bonyolítod majd a szerelmi életét? Fogjuk látni hamarosan a történetét?
Valaminek a kezdete volt látható előttünk.


Joanna: Em sztorija Devil's Games-ben fog kibontakozni a következő MC könyvben. A Reaper's Legacyban néhány tippet kaphatunk, mi lesz a következő esemény az ő életében.

Lea: Igen, Em megmutatja milyen temperamentumos a Reaper's Legacy könyvben. Jól promóztad a Reaper világot, az olvasók lerágják a körmüket a folyatásra várva, tekinttel az intrikákra, a klubbok közötti viszályokra.

Lori szereted Reaperzben szereplő férfiakat? Kinek a könyvét szeretnéd legközelebb olvasni?

Lori: Igen nagyon kedvelem őket. És már tudom kié lesz a következő könyv - Emé. Béta olvastam, azt a könyvet is. Majd olvasni szeretném Picnic könyvét, és végre kikerülhet Bolt a börtönből, visszakaphatja a rongyait, a mellényét a jelvényekkel. 
És még ugyancsak szeretném olvasni Bam Bam és Dancer történetét.

Lea: Most igazán irigy vagyok! Már olvastad Em könyvét? Milyen szerencsés vagy.
Szóval Joanna, ne maradjunk kétségek között:  Mikor várható Em könyvének a megjelenése és mi a felállás a következő könyvekre?

Joanna: Nos, Devil's Game, mint már említettük, a következő és utána írom Picnic történetét. Davil's Game Reaper területén kívülre kalauzol minket, hogy felfedhessük mi a háttere a másik klubbal való rivalizálásnak.
Várhatóan júliusban jelenik meg. Picnic története pedig őszre várható.

Lea: A rajongók már nagyon várják Reaper következő könyvét, magamat is beleértve.
Nagyon köszöm, hogy itt voltatok.
Lori még egyszer köszönöm, hogy hajlandó voltál betekintés adni az MC életébe.

Forrás   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...